Cykel reparation hjemme? Bestil vores Hent & Bring
her→

Feb 7, 2023

Cykelklargøring - Sådan gør du din cykel klar til sæsonstart

Når det er tid til at starte cykelsæsonen, så skal cyklen selvfølgelig gøres klar.

Det kan være svært at finde ud af, hvordan man bedst gør det, men heldigvis står vi her klar med en guide, så du ved præcis, hvordan du får din cykel klar til sæsonstart.

Følg guiden og du kan være sikker på, at din cykel er klar til sæsonen.‍

1. Kontroller gear og bremser – Kontroller, at gear og bremser virker som de skal. Hvis du har problemer, skal du enten få dem repareret eller kontakte et cykelværksted.

2. Juster kæden – Kontroller, at kæden er ordentligt justeret og spændt. Hvis den er for slap, skal du stramme den, sørg for at kæden får en ordentlig omgang olie, hvis ikke du har ordentlig olie skal du blot kontakte din lokale cykelsmed, som helt sikkert kan hjælpe! 

3. Kontroller lufttrykket i dækkene – Kontroller, at dækkene er ordentligt pumpet op og at der ikke er buler eller skader.

4. Kontroller sadlen – Kontroller at den er i den rette højde.

5. Kontroller lys – Kontroller at lyset fungerer, samt at cyklen har monteret de korrekte reflekser. 

Husk altid at have en cykelhjelm på, når du cykler, samt at følge reglerne for trafik og færdsel. På denne måde kan du være sikker på, at du kan nyde din cykeltur i tryghed og sikkerhed.

Hos Ren Cykel hjælper vi gerne med alt fra det grundlæggende til det mere avancerede. Vi kan hjælpe dig med at kontrollere, om din cykel har velfungerende gear og bremser, og justere kæden, så den er ordentligt spændt og olieret. Vi kan også hjælpe med at vedligeholde hjulene og kontrollere, at egerne er strammet ordentligt, så hjulene kører som de skal. 

Endvidere kan vi hjælpe dig med mere avancerede ting som f.eks. udskiftning af slidte dele, opsætning af nye komponenter, justering af affjedringssystem og justering af bremse og gearskifter.

Book her: 

https://www.rencykel.dk/book-tid

go  top